GSM Kamera

GSM kamera,dakle, želite da postavite sigurnosne kamere u oblastima gde nema WiFi mreže ili interneta? Mobilne sigurnosne kamere mogu biti vaše zgodno rešenje koje ne zahteva internet i električni izvor. U ovom članku ćemo razložiti sve što treba da znate o 3G/4G/5G c sigurnosnim kamerama i pomoći vam da steknete znanje o mobilnim sigurnosnim kamerama.

Evo nekoliko stvari koje treba da znate pre kupovine mobilnih sigurnosnih kamera:

Šta su mobilne sigurnosne kamere

Mobilne sigurnosne kamere su dobra zamena za PoE kamere i tradicionalne bežične sigurnosne kamere koje zahtevaju mrežu za prenos podataka.

Instead of using a dedicated Internet connection, a cellular surveillance camera transmits video signals over a mobile network, making it the ideal security solution for locations without Internet and power source.

Umesto da koristi namensku internet vezu, mobilna kamera za nadzor prenosi video signale preko mobilne mreže, što je čini idealnim bezbednosnim rešenjem za lokacije bez interneta i izvora napajanja.

Pošto sigurnosne kamere zasnovane na celularnoj mreži moraju da rade na 3G/4G/5G mreži, one se takođe često nazivaju 3G/4G LTE/5G mobilnim sigurnosnim kamerama.

Imajte na umu da je za prenos video snimaka potreban paket mobilnih podataka za 3G/4G/5G bezbednosnu kameru sa sim karticom.

Cellular Security Cameras
GSM KAMERA

Gde možete da instalirate mobilnu sigurnosnu kameru

Dakle, postoji li ograničenje gde možete instalirati mobilnu sigurnosnu kameru na baterije?

Da pojedostavimo, sve dok postoji pokrivenost mobilnom mrežom na mestu na kojem želite da postavite kameru,ne bi trebalo da bude nikakvih problema.Znači ukoliko imate signala na telefonu kamera će raditi.

A pošto 3G/4G/5G mobilne sigurnosne kamere mogu da rade bez interneta, one su posebno idealne za područja u kojima nisu dostupni jak Wi-Fi signal ili žičani Ethernet i izvor električne energije.

Da rezimiramo,  mobilne sigurnosne kamere savršene su za:

 • Gradilišta
 • Nadgledanje radnika
 • Njive,voćnjake,vinograde
 • Štale, farme, vikendice
 • Čamce, dokove, brodove, marine
 • Kuće za odmor, kolibe i šupe
 • Kampere i kampovie
 • Razna skladišta
 • Snimanje divljih životinja
 • Kao lovačke kamere
 • Za hotele i iznajmljene kuće..

Kao što vidite postoji mnoštvo situacija u kojima vam mobilne sigurnosne kamere mogu biti veoma korisne.

Na vama je samo da odlučite gde ih želite postaviti.

Cellular Security Camera Installation
GSM KAMERA

Hajde da pričamo o prednostima i nedostacima mobilnih sigurnosnih kamera. Kao što ništa nije savršeno i bez ikakvih nedostataka, tako su i sigurnosne mobilne kamere. Evo prednosti i mana sistema mobilnih sigurnosnih kamera tako da možete imati objektivan i sveobuhvatan pogled na njih.

Prednosti sigurnosnih mobilnih kamera

Gsm kamera

Fleksibilna lokacija ugradnje gsm kamera

Budući da se većina 3g,4g kamera napaja baterijama, i imaju mogućnost povezivanja na na solarno napajanje, nije im potrebna električna utičnica.

A nije im potrebna ni WiFi mreža

Tako da u osnovi možete postaviti 3G/4G LTE/5G gsm kamere kamere bilo gde, a zatim im možete pristupiti sa svog pametnog telefona.

A kada se vaše bezbednosne potrebe promene, možete lako da skinete i premestite sigurnosne kamere na baterije/solarno napajanje na novu lokaciju bez interneta.

Gsm kamera sa sim karticom

4G Cellular Security Cameras
GSM KAMERA REOLINK GO PLUS

Bezbednije i sigurnije

U poređenju sa sigurnosnim kamerama koje se oslanjaju na Internet za prenos podataka, sigurnosne kamere koje koriste sim kartice su mnogo sigurnije i mnogo ih je teže hakovati.

Ali nemojte me pogrešno shvatiti – (P2P) sistemi bežičnih kamera su takodje vrlo bezbedni kada se sve odradi kako treba.

Na primer, Reolink ima najviši nivo bezbednosne zaštite za svoje kamere za nadzor, uključujući SL enkripciju, WPA2-AES enkripciju i SSL-TLS omogućene da spreči izlaganje privatnosti korisnika.

Laka instalacija-uradi sam video nadzor

Slično bežičnim sigurnosnim kamerama, 3G/4G LTE/5G mobilne sigurnosne kamere možete sami da podesite u roku od nekoliko minuta.

Gsm kamera je jednostavna za povezivanje.Jednostavno stavite sim karticu (kamere rade sa svim domaćim operaterima) u kameru i uključite je.

Nakon što preuzmete Reolink aplikaciju na telefon ili instalirate Reolink softver na računar dodavanje i podešavanje kamera je vrlo lako. U par koraka će te imati liku uživo na svom uredjaju.

Daljinski pregled sa bilo kog mesta

GSM KAMERA
GSM KAMERA REOLINK SIM KAMERA

Nedostaci mobilnih sigurnosnig kamera

Cena mobilnih sigurnosnih kamera je uglavnom dosta veća odbičnih WiFi ili PoE kamera

Ne samo da je moblna sigurnosna kamera sama po sebi skupa zbog napredne tehnologije, već morate da potrošite i nešto novca ka operateru na uplatu prenosa podataka za Sim karticu

Imajte na umu da striming uživo i ručno snimanje mogu povećati potrošnju podataka, što znači da ćete možda morati da platite više novca za uslugu prenosa podataka 3G/4G/5G mobilne sigurnosne kamere.

Tako da ukoliko na lokaciji imate mogućnost povezivanja kamera na neku WiFi mrežu to bi vam bilo mnogo povoljnije uz veliki izbor naših WiFi na struju,baterije ili solarne panele sa mogućnošću povezivanja na WiFi mrrežu.

Da li se isplati kupiti mobilne sigurnosne kamere? 3g,4g, sim kamere.

Sada kada ste naučili prednosti i mane mobilnih sigurnosnih kamera, postavlja se sledeće pitanje:

Da li se isplati ulagati u kamere sa sim karticom?

Jednostavan odgovor je : zavisi od toga da li vam je takav sistem zaista potreban

Često nas korisnici često pitaju: Da li je moguće koristiti sigurnosnu kameru bez WiFi-a? Postoji li sistem kućnog nadzora kome nije potreban internet?

Ako slučajno imate iste bezbednosne potrebe,mobilne sigurnosne kamere sa sim karticom bi bez sumnje, bile najbolja opcija.

Najbolja sim kamera za vaše potrebe

Kao što je gore pomenuto, opcije za 3G/4G/5G ćelijske bežične sigurnosne kamere su i dalje ograničene.

Dobar izbor bi bile neke od naših modela kao što su Reolink GO Plus ili Reolink GO PT

Dizajnirane da zadovolje vaše bezbednosne potrebe na mestima bez WiFi mreže i izvora napajanja, ove mobilna bezbednosna kamera Reolink pružaju idealno bezbednosno rešenje za vaše štale, farme, čamce, kampove, gradilišta, vikendice, udaljene kabine itd.

Pored uobičajenih karakteristika kao što su 100% bez žice, 1080p Full HD ili 2K 4mp Super HD rezolucija, IP65 otporanost na vremenske uslove, dvosmerni zvuk, Reolink se izdvaja među ostalim konkurentima sa noćnim vidom STARLIGHTi, što znači veću jasnoću i više detalja čak i u potpunom mraku.

Kako možete maksimalno smanjiti potrošnju mb vaših gsm kamera sa sim karticom

Ispod su neki praktični načini za optimizaciju upotrebe podataka vaših mobilnih bežičnih sigurnosnih kamera:

 • Postavite svoje sisteme za video nadzor u oblastima sa malim prometom da biste smanjili neželjene video snimke izazvane pokretom.
 • Podesite osetljivost na pokret vaših 3g/4g LTE sigurnosnih kamera da biste izbegli lažne alarme.
 • Pogledajte fid uživo ili reprodukujte istorijske događaje vaših mobilnih sigurnosnih kamera na baterije/solarno u nižoj rezoluciji.
 • Instalirajte svoje sigurnosne sisteme unutar dobre pokrivenosti signalom.

Potrošnja Interneta Reolink Go modeli. Gsm kamera

Više o tome koliki paket za prenos podataka vam je potreban uz naše Reolink Go modele možete pročitati ovde.

Leave a Reply