Obaveštenje o kolačićima

Ovo obaveštenje objašnjava šta su kolačići, kako ih koristimo, kako treća lica sa kojima možemo da sarađujemo koriste kolačiće, Vaše izbore u vezi kolačića i dalje informacije u vezi kolačića.

Firma E shop 025 na svom sajtu www.reolink.rs (u daljem tekstu “sajt”) koristi kolačiće. Korištenjem sajta pristajete na korištenje kolačića.

Šta su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke koje se čuvaju u veb-pregledaču dok korisnik pregleda neki veb-sajt. Kolačići se čuvaju u korisničkom veb-pregledaču i omogućavaju prepoznavanje na sajtu pri narednoj poseti. Kolačići sadrže informacije o tome koje je stranice korisnik posetio, podatke o prijavi, pa i koju dugmad je korisnik kliknuo. Ovo olakšava prepoznavanje korisnika i olakšava i poboljšava uslugu pruženu korisniku.

Kolačići mogu biti “trajni” ili “sesijski”. Trajni kolačići ostaju sačuvani u korisničkom veb-pregledaču ili mobilnom uređaju kada se isključite sa interneta, dok se sesijski kolačići brišu pri zatvaranju veb-pregledača.

Kako koristimo kolačiće?

Kada pristupite i koristite sajt www.reolink.rs, šaljemo kolačiće u Vaš veb-pregledač.

Koristimo kolačiće u sledeće svrhe:

-da obezbedimo određene funkcije sajta
-da pružimo analitiku
-da sačuvamo Vaša korisnička podešavanja

Koristimo trajne i sesijske kolačiće na sajtu i druge vrste kolačića da bismo obezbedili funkcionisanje sajta:

“Essential” kolačići. Koristimo ih da zapamtimo informacije koje menjaju način rada ili izgleda sajta, kao što su korisnička jezička podešavanja na sajtu.

Obaveštenje o kolačićima

Kolačići povezani sa nalogom. Koristimo kolačiće povezane sa nalogom da prepoznamo korisnike i sprečimo štetno korištenje korisničkog naloga. Koristimo ove kolačiće da zapamtimo informacije koje menjaju rad ili izgled sajta, kao što je “zapamti me” funkcija.

Analitički kolačići. Koristimo analitičke kolačiće da pratimo informacije o korištenju sajta da bismo unapredili njegovo funkcionisanje. Takođe ih koristimo za testiranje novih oglasa, stranica, opcija ili mogućnosti sajta da bismo videli kako korisnici reaguju na njih.

Kolačići “trećih strana”. Pored naših kolačića, koristimo razne kolačiće “trećih strana” da obavestimo o korisničkoj statistici sajta, plasiramo reklame na i kroz sajt itd.

Vaš izbor po pitanju kolačića

Ukoliko želite da izbrišete kolačiće ili date instrukcije veb-pregledaču da briše ili odbija kolačiće, posetite stranice sa instrukcijama vašeg veb-pregledača.

Međutim, ukoliko obrišete kolačiće ili ih odbijete, postoji mogućnost da nećete moći koristiti sve mogućnosti i funkcije sajta koje nudimo, nećete moći sačuvati Vaša podešavanja i neke stranice se možda neće pravilno prikazivati